Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

jedna je od sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. FERIT organizira i provodi preddiplomske stručne, preddiplomske sveučilišne, diplomske sveučilišne te poslijediplomske specijalističke i doktorske studije u području elektrotehnike i računarstva. FERIT provodi znanstvene, istraživačke i razvojne projekte u nekoliko znanstvenih i tehničkih područja (elektrotehnika, automatika i računarstvo).

 

 

 

Atos

je globalni lider na području digitalne transformacije. Grupa je europski lider na područjima Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing i Digital Workplace. Atos Convergence Creators d.o.o. u okviru Atos Grupe pripada u poslovnu diviziju Big data and Security i globalni je ponuđač inovativnih ICT proizvoda, rješenja i servisa.

 

 

 

ATO Inženjering

je najstariji Siemens Solution Partner za područje automatizacije s potpisanim modulom za industrijske komunikacije SIMATIC NET. U okviru tog partnerstva kroz godine je od Siemensa isporučeno, a od ATO-a ugrađen cijeli niz proizvoda i sustava industrijskih komunikacija koji obuhvaćaju i elemente kibernetičke sigurnosti. Specijalistička znanja i reference koje ATO posjeduje pozicioniraju ga kao najboljeg industrijskog integratora za implementaciju sustava kibernetičke sigurnosti u industrijskim postrojenjima. Certifikati za IEC62443 standarde također čine ATO jedinstvenom tvrtkom u Hrvatskoj osposobljenom za procjenu rizika, implementaciju i održavanje kibernetičkih sustava na svim razinama.

 

 

 

SIEMENS

je vodeća kompanija integriranih tehnologija koja je usmjerena na dugoročni održivi uspjeh i partnerstvo s hrvatskim gospodarstvom i obrazovnim institucijama. Elektrifikacija, automatizacija i digitalizacija područja su dugoročnog rasta tvrtke Siemens. Kako bi u potpunosti iskoristila potencijale tržišta u ovim područjima poslovanje je grupirano u devet divizija uz zdravstvenu skrb, kao zasebno upravljano područje djelovanja.

 

 

 

KONČAR KET

je dioničko društvo, koje se od osnutka 1991.godine etabliralo kao respektabilna inženjering tvrtka s osnovnom djelatnošću inženjeringa pri izgradnji i rekonstrukciji složenih objekata i postrojenja u energetici, transportu i infrastrukturi, industriji uz ugradnju opreme društava iz grupe KONČAR – ELEKTROINDUSTRIJA d.d. te vlastitih IT rješenja digitalne transformacije.

 

 

 

Osijek Software City

je projekt pokrenut početkom 2012. godine kojim osječke IT tvrtke djeluju prema lokalnoj zajednici. Udruge Osijek Software City osnovana je 2013 godine, a njenim osnivanjem ne mijenja se dotadašnji pristup i način rada, koji je odlično prihvaćen te je dosad polučio prilično dobre rezultate. Ciljevi Udruge su: povećanje atraktivnosti developerske struke u Osijeku, povećanje konkurentnosti programera na tržištu rada i poticanje poduzetništva u IT sektoru.